airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Tilbud til handicaptræf for forældre eller værge til børn med handicap

31. januar 2024
Landsdækkende tilbud

Emne: At være forælder til et barn med fysisk og psykisk handicap kan til tider være en følelsesmæssigt tung byrde i samlivet
Tidspunkt: Uge 22, i dagene 29.-30.-31. maj 2024
Sted: Pissassarfik, Sisimiut
Antal deltagere: 20
Målgruppe: Forældre til et barn med handicap
Ansøgningsfrist er udløbet D. 15. april 2024.  Bemærk: Forældre og værger som skal deltager til træffet, skal først have besked efter ansøgningsfristdatoen.
Træffet: Foregår på grønlandsk

Handicaptræffet er et landsdækkende tilbud som varer 3 dage, og tilbydes i dette år til forældre eller værger til børn med handicap.

Beskrivelse:
At være forældre eller værge til et barn med handicap kan medføre, at man er ramt følelsesmæssigt voldsomt og hvis man ikke er opmærksom på dette, vil det kunne få følger for én selv, familien, samfundet og myndighederne.

At man som forælder eller værge til et barn med handicap, har man ofte tanker om hvad fremtiden vil bringe og at have skyldfølelse samt selvbebrejdelse. Fordi man har ondt af barnet, kan man derfor have svært ved at sætte grænser og dermed fratage ansvaret fra barnet kan være en af vilkårene.

Det kan også være begrænsende som forælder eller værge til et barn med handicap, at være uopmærksom på at give søskendes behov. Som forælder eller værge, kan samlivsproblemer og problemer i familie også opstå.

Ved servicering fra det offentlige kræves der også følelsesmæssig energi af dig, og som forælder eller værge er du i stand til af få den rette hjælp, og det er bl.a. det der skal drøftes til træffet.

Træffet foregår på grønlandsk og er arrangeret i samarbejde med psykoterapeut Elisabeth P. Wille.

Ansøgnings frist er udløbet

Hent træftilbud som PDF-fil:
Tilbud til handicaptræf for forældre eller værge til børn med handicap

Rejsen og udgifter:
For udenbys deltagere er der ankomst 1 dag før træfstart, og rejsedato er 1 dag efter endt træf. Dog kan der forekomme andre rejsedatoer end angivet pga. flytider. Billet fra hjemby til Sisimiut t/r, logi og forplejning under træffet betales af Pissassarfik.

Der skal gøres opmærksom på, at der vil blive anvendt de billigst mulige billetter, der ikke kan refunderes. Deltagere, der annullerer eller ændrer allerede bekræftede reservationer, må derfor selv afholde de dermed forbundne ekstra omkostninger.

Man bliver hentet og kørt til destination ved ankomst til Sisimiut.
Transport fra lokal lufthavn, til lokal destination, alle andre udgifter og dagpenge er Pissassarfik uvedkommende.

Eventuelle spørgsmål rettes til:
Pissassarfik@nanoq.gl eller tlf. 34 50 70.