airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Fællesskabet på Pissassarfik

7. december 2021
Pissassarfik

Fællesskabet i boafsnit 

Dem I ser på billedet, er de personer som kommer fra forskellige byer for at genoptræne her på Pissassarfik, og det er disse 4 mænd, som har fået forskellige udfordringer i deres liv. To af dem har fået blodprop i hjernen, én har fået Parkinson's sygdom og én har fået hjerneblødning. 

Disse borgere ankommer til Pissassarfik i Sisimiut ledsaget af deres nærmeste pårørende, selv om det er første gang de mødtes, var de som om de allerede kendte hinanden da de rejste herfra.

De bor alle sammen i boafsnittet under deres ophold i Pissassarfik. Pissassarfik´s boafsnit er en del af bygningen, og borgere der er i boafsnittet har deres eget værelse, da bygningen har en stor fælles opholdsstue med køkken, har de mulighed for at opholde sig der. På den måde har de mulighed for at socialisere i fritiden, da de hjælper hinanden med at lave mad, rydde op og lave aktiviteter sammen..

I hverdagene tilbydes alle individuelt behandling af fysioterapeut, ergoterapeut og pædagog. Udover det har de også fællestræning.

Som medarbejdere i Pissassarfik er vi glade når borgerne tager hjem efter genoptræning med udbytte og gode resultater under deres ophold. Endvidere er vi også taknemlige, når borgerne kommer med forslag til noget de er utilfreds med og at de bringer det på banen, da vi på denne måde kan rette på tingene.

Hvis man vil henvises til Pissassarfik, behøver man ikke at være registreret som handicappet i kommunen. Hvis du har udfordringer i dagligdagen grundet handicap, så kan du kontakte din sagsbehandler i kommunen for at blive henvist til Pissassarfik.

Hvis I har brug for vejledning eller hvis I har spørgsmål er I velkommen til at rette henvendelse til os mandag - fredag mellem kl.: 09:00 – 15:30, eller send en mail: pissassarfik@nanoq.gl