airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kursustilbud for pårørende til en hjerneskaderamt

16. januar 2024
Landsdækkende kursustilbud

Emne: Neuropsykologi
Tidspunkt: Uge 35, dato 28.-29.-30. august 2024
Sted: Pissassarfik, Sisimiut
Antal deltagere: 20
Målgruppe: Pårørende, der har et familiemedlem med skade på hjernen.
Ansøgningsfrist: Senest den 08. juli 2024
Undervisningen: Undervisningen er på dansk og der er tolk til stede. (Bemærk: Pårørende som skal deltager til kurset, skal først have en besked efter ansøgningsfristdatoen)

Beskrivelse:
Skader på hjernen er den hyppigste årsag til, at voksne mennesker får handicap. Hjerneskader hos voksne opstår typisk som følge af blodprop eller blødning i hjernen, eller i forbindelse med ulykker, hvor hjernen beskadiges.

Hjernen er involveret i alt hvad vi foretager os. Derfor medfører hjerneskader ofte alvorlige funktionsnedsættelser som lammelser og taleproblemer, men hjerneskader kan også medføre adfærdsændringer, nedsat evne til at orientere sig og finde vej, og ændringer i evnen til at udføre dagligdags handlinger. Mange mennesker med hjerneskader oplever psykologiske reaktioner som angst og depression.

Når et familiemedlem får en hjerneskade, påvirker det hele familien, og det kan skabe udfordringer i hverdagen i forhold til blandt andet samliv og kommunikation. Den nye livssituation kan udløse mange spørgsmål som: hvordan hjælper og støtter du bedst dit familiemedlem? Hvordan kommunikerer man med mennesker, der har svært ved at tale eller har svære adfærdsforstyrrelser?

Kurset vil bestå af en blanding af undervisning og gruppedrøftelser, hvor der vil være mulighed for at drøfte egne erfaringer med andre pårørende.

Formål:
Formålet med kurset er at give dig et grundigt indblik i, hvordan hjernen fungerer og i de sygdomme, der kan påvirke hjernens funktion. Du vil blive introduceret til de mest almindelige symptomer efter hjerneskade, og hvordan I kan tackle disse i hverdagen.

Underviser:
Anne Norup. Ph.d. Specialist i klinisk neuropsykologi, Videnscenterchef i Videnscenter for Neurorehabilitering, Rigshospitalet, Glostrup.

Ansøgning:
Ansøgning om deltagelse sker ved udfyldning af vedlagte ansøgningsblanket og sender den til Pissassarfik`s E-mail.

Hent ansøgningsblanket som PDF-fil her:
Ansøgningsblanket

E-mail:
pissassarfik@nanoq.gl

Hent kursustilbud som PDF-fil:
Kursustilbud for pårørende til en hjerneskaderamt

Rejsen og udgifter:
For udenbys deltagere er der ankomst 1 dag før kursusstart, og rejsedato er 1 dag efter endt kursus. Dog kan der forekomme andre rejsedatoer end angivet pga. flytider.

Billet fra hjemby til Sisimiut t/r, overnatning inkl. morgenmad og frokost under kursusdage betales af Pissassarfik.

Der skal gøres opmærksom på, at der vil blive anvendt de billigst mulige billetter, der ikke kan refunderes. Deltagere, der annullerer eller ændrer allerede bekræftede reservationer, skal arbejdsgiver dække Pissassarfik s udgifter.

Transport fra lokal lufthavn, til lokal destination, alle andre udgifter og dagpenge er Pissassarfik uvedkommende.

Evt. spørgsmål rettes til:
pissassarfik@nanoq.gl eller tlf. 34 50 70