airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kursustilbud for fagpersoner som arbejder med børn med særlige behov i skolen

16. januar 2024
Landsdækkende kursustilbud

Emne: Børn med særlige behov i skolen
Tidspunkt: Uge 43, i dagene 23.-24.-25. oktober 2024
Sted: Pissassarfik, Sisimiut
Antal deltagere: 20
Målgruppe: Fagpersoner i skolen
Ansøgningsfrist: Senest 13. september 2024 (Bemærk: Fagpersoner som skal deltager til kurset, skal først have en besked efter ansøgningsfristdatoen)
Undervisningen: Undervisningen er på dansk og der er tolk til stede.

Beskrivelse:
Børns mentale sundhed er en afgørende faktor for trivsel og sundhed. Gennem sidste år har der været et øget fokus på bøn og unges trivsel og sundhed. Særligt hos børn og unge med særlige
behov, ses det, at trivsel og sundhed er udfordret.

I 2020 udkom rapporten “GRØNLANDSK-DANSK TVÆRGÅENDE ARBEJDE FOR EN STYRKET INDSATS FOR UDSATTE BØRN OG UNGE I GRØNLAND” udarbejdet af den danske regering og
Naalakkersuisut, der satte fokus på børn og unges trivsel i Grønland.

Rapporten viser, at 1/3 af de grønlandske børn mistrives af forskellige årsager.

Dette kursus vil sætte et tydeligt fokus på trivsel og sundhed i et neurofysiologisk og bio-psykosocialt perspektiv. Med dette menes, hvis vi gerne vil bedre børn og unges trivsel, bør vi have
fokus både på de neurofysiologiske konsekvenser af mistrivsel, vi må have fokus på, hvordan vi kan støtte børns selvværd, selvtillid, glæde og håb samt fokus på omgivelsernes mulighed for at
fremme sundhed og trivsel.

Kurset vil komme ind på psykosomatik - hvordan det vi oplever, sætter fysiologiske fodspor i hjernen og i kroppen. Vi ser på, hvorfor man får ondt i maven, indre uro, vejrtrækningsproblemer,
hjertebanken og dårlig søvn, når vi ikke trives. Vi skal se på, hvad vi gør for at afhjælpe disse udfordringer gennem sved, sjov og gode relationer.

Vi skal også komme ind på neurofysiologien bag ADHD, autisme og angst - og hvordan vi gennem en bred forståelse af disse udfordringer, kan hjælpe børn med særlige behov i bedre trivsel.

Der vil også være et helt særligt fokus på hvordan trivsel og mental sundhed påvirker de områder i hjernen, der er særlig vigtige for læring, eksekutive funktioner og mentalisering.

Kurset vil være en vekselvirkning mellem teori og praktik og vi vil have et tydeligt fokus på, hvordan vi igennem fysisk aktivitet og gode relationer kan hjælpe barnet i skolen.,

Formål:
Formålet med kurset er at give lærere en grundig indførsel i den neurofysiologi, der er forudsætning for læring, trivsel, eksekutive funktioner og mentalisering.

Formålet er også, at lærerne kommer hjem med en forståelse for neurofysiologi og redskaber til at hjælpe børnene - og deres familier - her og nu, og på lang sigt.

Underviser:
Pernille Thomsen, socialpædiatrisk fysioterapeut og master i sundhedspædagogik. Indehaver af Pernillefys og forfatter til bøgerne:
“Du skal huske at fodre din søhest”, “Børns mentale sundhed, når nervesystemet er på overarbejde” og “Sundhed og trivsel for børn og voksne med udviklingshandicap”

Ansøgning:
Ansøgning om deltagelse sker ved udfyldning af vedlagte ansøgningsblanket og sender den til Pissassarfik`s E-mail. Bemærk fagpersoner som skal deltager til kurset, skal først have en besked efter ansøgningsfristdatoen.

Hent ansøgningsblanket som PDF-fil her:
Ansøgningsblanket

E-mail:
Pissassarfik@nanoq.gl

Hent kursustilbud som PDF-fil:
Kursustilbud for fagpersoner der arbejde med børn med særlige behov i skolen

Rejsen og udgifter:
For udenbys deltagere er der ankomst 1 dag før kursusstart, og rejsedato er 1 dag efter endt kursus. Dog kan der forekomme andre rejsedatoer end angivet pga. flytider. Billet fra hjemby til Sisimiut t/r, overnatning inkl. morgenmad og frokost under kursusdage betales af Pissassarfik.

Der skal gøres opmærksom på: at der vil blive anvendt de billigst mulige billetter, der ikke kan refunderes. Deltagere, der annullerer eller ændrer allerede bekræftede reservationer, skal arbejdsgiver dække Pissassarfik s udgifter.

Transport fra lokal lufthavn, til lokal destination, alle andre udgifter og dagpenge er Pissassarfik uvedkommende.

Evt. spørgsmål rettes til:
Pissassarfik@nanoq.gl eller tlf. 34 50 70