airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kursustilbud for støttepersoner som arbejder med borgere med hjerneskade

12. januar 2024
Landsdækkende kursustilbud

Emne: Neuropsykologi
Tidspunkt: Uge 11 og dato 13.-14.-15. marts 2024
Sted: Pissassarfik, Sisimiut
Antal deltagere: 20
Målgruppe: Støttepersoner, der arbejder med borgere med hjerneskade efter blodprop eller blødning i hjernen, eller i forbindelse med ulykke.
Ansøgningsfrist: Senest den 12. februar 2024 (Ansøgningsfrist dato er udeløbet)
Undervisningen: Undervisningen er på dansk og der er tolk til stede

Tryk på link for at se billeder fra kurset og læs kortbeskrivelse af kurset:
Der blev afholdt kursus i neuropsykologi i Pissassarfik for støttepersoner som arbejder med borgere med hjerneskade.


Beskrivelse:
Skader på hjernen er den hyppigste årsag til, at voksne mennesker får handicap. Hjerneskader hos voksne opstår almindeligvis som følge af blodprop eller blødning i hjernen, eller i forbindelse med ulykker, hvor hjernen kommer til skade.

Hjernen er involveret i alt, hvad vi foretager os. Derfor medfører hjerneskader ofte alvorlige handicaps som lammelser og taleproblemer. Hjerneskader kan også medføre ændringer i måden vi opfører os på (adfærd), nedsat evne til at orientere sig og finde vej, og ændringer i evnen til at udføre almindelige dagligdags aktiviteter. Mange mennesker med hjerneskader oplever psykologiske reaktioner som angst og depression.

I det daglige arbejde med mennesker med hjerneskader, opstår spørgsmål om, hvordan sammenhængen er mellem hjerneskaden og handicap? Hvordan hjælper og støtter du bedst den person som er ramt og de pårørende? Hvordan kommunikerer man og støtter mennesker med hjerneskade, som har svært ved at tale eller har problemer med at styre måden de opfører sig på?

Formål:
Formålet med kurset er at give dig et grundigt indblik i, hvordan hjernen fungerer og i de sygdomme, som påvirker hjernens funktion. Du lærer om de mest almindelige symptomer og følger efter hjerneskade og du får forslag til, hvordan du i dit daglige arbejde, bedst muligt kan støtte og kommunikere med mennesker med hjerneskader.

Underviser:
Anders Degn Pedersen. Specialist i klinisk neuropsykologi og lektor i neuropsykologi ved Syddansk Universitet i Odense.

Den sidste ansøgningsfrist dato er udeløbet

 

Hent kursustilbud som PDF fil:
Kursustilbud for støttepersoner som arbejder med borgere med hjerneskade

Rejsen og udgifter:
For udenbys deltagere er der ankomst 1 dag før kursusstart, og rejsedato er 1 dag efter endt kursus. Dog kan der forekomme andre rejsedatoer end angivet pga. flytider. Billet fra hjemby til Sisimiut t/r, overnatning inkl. morgenmad og frokost under kursusdage betales af Pissassarfik.

Der skal gøres opmærksom på, at der vil blive anvendt de billigst mulige billetter, der ikke kan refunderes. Deltagere, der annullerer eller ændrer allerede bekræftede reservationer, skal arbejdsgiver dække Pissassarfik’ s udgifter.

Transport fra lokal lufthavn, til lokal destination, alle andre udgifter og dagpenge er Pissassarfik uvedkommende.

Evt. spørgsmål rettes til: pissassarfik@nanoq.gl eller tlf. 34 50 70