airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kommunerne har ikke mere rejseudgifter til rehabiliteringsforløb på Pissassarfik indtil udgangen af året

24. juli 2024
Pissassarfik
Pissassarfik Logo

Orientering vedr. transportudgifter i forbindelse med rehabiliteringsforløb på Pissassarfik. 

I forbindelse med at den visiterende kommune fra og med 2023 har været ansvarlige for rejseomkostninger forbundet med borgeres rehabiliteringsophold på Pissassarfik, har antallet af henviste borgere til forløb faldet drastisk.

Til stor glæde skal vi hermed meddele, at Inatsisartut’s Finans-og Skatteudvalg d. 31. maj 2024 besluttet at forhøje tillægsbevillingen til Pissassarfik gældende for finansåret 2024 alene. Se vedhæftet fil:
Orientering omkring finansiering af transportudgifter 2024 i forbindelse med træningsophold på Pissassarfik_DK

De tilførte midler skal anvendes til rejseomkostninger for borgere med handicap og deres ledsagere, i forbindelse med rehabiliteringsforløb på Pissassarfik.

Dette betyder at kommunerne ikke skal have direkte rejseudgifter til rehabiliteringsforløb på Pissassarfik indtil udgangen af 2024.

Derudover vil der i bloktilskudsforhandlingerne indgå, at den solidariske kommunale ordning, som blev aftalt med kommunerne for perioden 2018 – 2020, genetableres fra 2025.

Vi håber og glæder os, til at fortsætte med samarbejdet med hensyn til henvisninger til forløb, da rejseudgifterne ikke længere er under kommunerne for resten af året.

 

Med venlig hilsen

Naja O. Lennert
Centerchef, Pissassarfik