airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Uge 41- handicapugen

I denne uge er der fokus på livskvalitet i hverdagen herunder et velfungerende og mere selvstændigt hverdagsliv for personer med handicap.

Et handicap kan påvirke hverdagen på mange forskellige måder og en funktionsnedsættelse kan betyde, at en person kan have svært ved at udføre dagligdagsaktiviteter og dermed miste sin selvstændighed. For mennesker med et handicap kan det betyde, at de er afhængige af hjælp fra andre, hvilket mange oplever påvirker deres livskvalitet negativt.

Træning, hjælpemidler, vejledning og rådgivning kan være med til at gøre en stor forskel for personer med et handicap.

Som borger med et handicap har du mulighed for at blive henvist til et individuelt tilpasset trænings- og vejledningsforløb ved Pissassarfik med fokus på at gøre dig mere selvhjulpen og øge din livskvalitet.

Hvis du ønsker et forløb, kan du via SULLISSIVIK ansøge eller henvende dig til din sagsbehandler, som vil stå for henvisningen til Pissassarfik. 

Pissassarfik yder gratis rådgivning inden for handicapområdet, som du kan få ved enten henvendelse telefonisk, pr. mail eller fysisk fremmøde. 
Du kan henvende dig til Pissassarfik på mail pissasssarfik@nanoq.gl eller telefon 34 50 70. 

Se en kort film om forløbet i Pissassarfik, med musik:

Ângît Jørgensen, Qaanaaq
​se hans forløb: måske kan han nu selv plukke en gæret søkonge med sin ene arm